Брутният вътрешен продукт на САЩ нарасна с годишен темп от едва

...
Брутният вътрешен продукт на САЩ нарасна с годишен темп от едва
Коментари Харесай

Икономическият растеж на САЩ се забави до 1.1%

Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати набъбна с годишен ритъм от едвам 1,1% през интервала януари-март. Това е спад по отношение на 2,6% през четвъртото тримесечие на предходната година.

Министерството на търговията заяви, че икономическият напредък в Съединени американски щати е намалял през първото тримесечие на тази година, защото опцията за лека криза се ускорява, а потребителските разноски отслабват.

Потреблението даде подтик на най-голямата стопанска система в света, осигурявайки ѝ мощен старт до 2023 година, само че неотдавнашните сътресения в банковия сектор и повишението на лихвените проценти евентуално ще натежат на вероятностите.

" В съпоставяне с четвъртото тримесечие забавянето на действителния Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие отразява най-вече спада на частните вложения в материални ресурси и забавянето на нежилищните вложения в главен капитал ", съобщи Министерството на търговията.

То добави, че това частично се компенсира от ускоряването на потребителските разноски и от повишаването на износа.

Данните за растежа на Брутният вътрешен продукт " отразяват нарастването на потребителските разноски, износа, разноските на федералното държавно управление ", както и някои форми на вложения, се споделя в изказване на министерството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР